JazzOn - Jazzmusik

Fram tills nu har jag alltid suttit i mitt arbetsrum när jag spelat in låtar av olika slag. Det funkar men så fort en lastbil dundrar förbi utanför, eller om en granne ropar på sina barn att det är dags att komma in och äta så har jag fått göra en omtagning. 

Det låter kanske inte så farligt men jag lovar, det är fler än en lastbil och jag tror inte två barn i hela grannskapet äter mat på samma tid! Så därför har jag bestämt mig för att bygga en studio. Den ska vara ljudisolerad så inga störande ljud kan sabba och den ska vara lagom stor för ett gäng på fyra eller fem personer att spela samtidigt. Jag har kikat lite på hur det funkar med elinstallation i Uppsala för detta ändamål och det verkar som det är grönt ljus där med så nu ska jag bara hitta en bra lokal. 

Källarlokaler har flera fördelar

Det jag helst vill ha är en lokal i en källare och det beror på flera saker. De är i regel billigare att hyra eftersom inte så många vill ha dem och de är oftast bättre ljudisolerade eftersom de ligger under markytan. Så nu håller jag på och letar efter just den typen av lokal och jag hoppas jag hittar en snart. Det vore så kul om jag kunde ha igång studion innan det är sommar. Sen ska jag börja spela in på allvar. 

29 Mar 2022