JazzOn - Jazzmusik

Musik gör livet lite bättre, det har jag alltid tyckt. Ett av de tillfällen i livet när musik är extra fint att ha med är när man ska städa hemma. Fram med städgrejerna, sätt på lite härlig jazz och sen är det bara att köra på. Har man inte valt att be en städfirma städa hemma så är musiken faktiskt ett bra hjälpmedel. 

Men ska man ha hörlurar eller köra det rätt ut i luften via högtalarna? Ja, det beror väl mer på hur toleranta grannar du har. Eller om du har möjlighet att städa när de inte är hemma. Men hörlurar är bra för då får man en helt egen liten värld fylld med musik och städningen går som en dans.

Ibland är det bättre att nån annan städar

Ja, även om jag gillar att städa med musik så finns det faktiskt tillfällen då jag hellre låter någon annan göra jobbet. Som när en vän behövde hjälp med flyttstädning i Luleå. Jag sade till honom att vi kunde ringa ett städföretag som utför flyttstäd. Jag erbjöd mig till och med att betala för att slippa städa. 

Men, han ville vi skulle göra det ihop. Så på med hög musik och sen var det bara att börja gno på. Det blev rent och snyggt och hyresvärden vart nöjd för vi slapp städa en gång till i alla fall. Men aldrig mer. Nästa gång ringer jag städfirma, det är ett som är säkert! 

15 Sep 2022